Læsetid ca. 1 minut

Lær din træthed at kende

Når du skriver ned, hvordan og hvornår du føler dig træt i løbet af dagen, kan det hjælpe dig til at lære din træthed bedre at kende. Derfor kan det for nogen være en hjælp at skrive dagbog gennem en periode. Find inspiration til hvordan nedenfor.

Lær din træthed at kende

Hvis du vil lære din træthed bedre at kende, kan det være en god øvelse at skrive dagbog gennem en periode,

Når du skriver ned, hvordan og hvornår du føler dig træt i løbet af dagen, kan det hjælpe dig til at lære din træthed bedre at kende. Samtidig vil en dagbog, der beskriver din træthed, være en god hjælp at have med, hvis du beslutter dig for at tale med din sygeplejerske eller læge om emnet.

Du kan prøve at se nærmere på det, du har skrevet ned, når du har registreret din træthed i nogle dage eller uger. Hvilke aktiviteter trætter dig mest? Er det de samme tidspunkter på dagen, at du bliver træt? Eller er der situationer, hvor trætheden enten træder i baggrunden eller er ekstra udtalt? Måske opdager du et mønster i din træthed, når du ser dine registreringer.

Du kan bedre kontrollere din træthed, når du ved, hvad der henholdsvist forværrer og forbedrer den. Du kan da prioritere det, der gør dig glad og giver dig energi. Og du kan så vidt muligt undgå det, der gør dig træt – eller i hvert fald sørge for, at du har tid til hvile før eller efter. For nogle giver det mere overskud i hverdagen, hvis de holder små planlagte pauser mellem dagens aktiviteter.